Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ηρθε και το καλοκαιρακι,παραλια-παιχνιδι-χαμος κ ειμαστε ολοι μες την τρελη χαρα (οση μας απομενει).Προσπαθουμε να αφησουμε στην ακρη ο,τι μας ενοχλει και θελουμε να διασκεδασουμε λιγο βρε αδελφε!Δεν βαζουμε κωλο κατω,εν ολιγοις.
Χθες σαν παιδι και εγω ελιωσα στην παραλια,κουτσομπολευσα με παρεα,μαυρισα -ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΗΚΑ προς εκπληξη ολων- και γενικα εκανα ενα μικρο διαλειμμα απο αγχη και τρεξιματα που αντιμετωπιζουμε ολοι ακομα και το καλοκαιρι,κατι που κατα την ταπεινη μου αποψη πρεπει να κοπει δια νομου κ ολοι να κωλοβαραμε αυτη την εποχη. -Ναι,πολλα ζητας κοπελια,το ξερω!Αλλα για να μην τα πολυλογουμε,παρατηρουσα τον κοσμο που βρισκοταν εκει.Ενα θεαμα οντως που σου προκαλει δεος γιατι στις παραλιες μπορεις να δεις τους παντες να κανουν τα παντα!Και το κακο με τον Ελληνα ειναι οτι ειναι υπερβολικα παρατηρητικος και κουτσομπολης με αποτελεσμα να κοιταει απο την κορυφη μεχρι τα νυχια τον καθενα και να σχολιαζει ειτε απο μεσα του ειτε απο εξω του αυτο που βλεπει.Ετσι λοιπον και εγω με βαση την ερευνα που πραγματοποιησα εις την ακροθαλασσια θα παραθεσω τους τυπους των λιαζομενων που υπαρχουν καθημερινως και εχουν πολυ ενδιαφερον.
So let's start...

  1. Χαλαρος: Ο χαλαρος ειναι ο τυπος που καθεται αναπαυτικα στην ξαπλωστρα του και λιαζεται αγνοωντας τους υπολοιπους.Συνηθως μονος του και απασχολει τον χρονο του πινωντας καφε,ακουγοντας μουσικουλα ή διαβαζοντας κανενα περιοδικο,ετσι για να ενημερωθει για το πως φοριουνται οι βερμουδες φετος.Ριξε και καμια βουτια,μην ξεχνιομαστε!
  2. Παρατηρητικος: Δεν ειναι τιποτα αλλο απο αυτον που ειναι και ο πιο ενοχλητικος κατ'εμε.Καθεται στη γωνιτσα του,φοραει το καπελο του,το οποιο χρησιμευει και σαν καμουφλαζ,και ενεργοποιει το ρανταρ σε ακτινα 2 χλμ.Σιγουρα αν περασεις απο μπροστα του δεν μενεις απαρατηρητος,καθως θα σε σκαναρει με το βλεμμα του.Θα δει βεβαιως τι φορας και ΠΩΣ,ισως μουρμουρισει ακαταλαβιστικα ενα πικροχολο σχολιο για σενα και θα συνεχισει να σε κοιταει μεχρι να κατσεις ή να σε χασει απο τα ματια του.Εδω ευχομαστε το δευτερο.
  3. Οικογενειαρχης: Ο καθενας καταλαβαινει οτι προκειται για οικογενειακη στιγμη τωρα.Σκαει η οικογενεια στην παραλια με παιδια,γατια,παππουδες κοκ για να κανει το μπανιο της ανεμελα.Δεν ενοχλουν ιδιαιτερα,εκτος αν εχεις μωρο,το οποιο του ηρθε τωρα να κλαψει αλλα οκ,αγαπαμε μωρα!
  4. Μοναχικος: Ο οικογενειαρχης ερχεται σε αντιθεση με τον μοναχικο τυπο,ο οποιος ειναι σαν την καλαμια στον καμπο.Κανει την ηλιοθεραπεια του,κολυμπαει συνηθως στα βαθια νερα και γουσταρει γενικα all alone και μαγκια του στο κατω κατω.Ο μοναχικος συνδυαζεται ανετα και με τον χαλαρο τυπο.
  5. Περα-δωθε: Οι περα-δωθε τυποι ειναι εκεινοι που οργωνουν την παραλια οση ωρα ειναι εκει.Τις περισσοτερες φορες πανε δυο δυο για παρεα και κανουν βολτες πανω κατω συζητωντας μεταξυ τους.Αντιλιακο,καπελακι,γυαλι και ορεξη για πεζοπορια δηλαδη.
  6. Φασαριοζος: Πιθανως και αυτος να σε ενοχλει.Ειναι το ατομο που μιλαει ακαταπαυστα και σε ολες τις εντασεις ειτε μονος του ειτε σε αλλον.(Το πρωτο ειναι και περιεργο,γι'αυτο απο μακρια!).Καμια φορα μιλαει στο τηλεφωνο αλλα το θεμα ειναι πως ολη η παραλια ξερει περι τινος μιλαει απο την ενταση της φωνης του.Απαπα
  7. Βαλε λαδι και ελα βραδυ: Ο τυπας/τυπισσα που κολλαει all over his body καθως πασαλιβεται με λαδι με απωτερο σκοπο να μαυρισει και να αναδειχθει πιο αστραφτερος και ωραιος στον ηλιο,τραβωντας καθε βλεμμα πανω του.Σημειωση: Η υπερβολικη ποσοτητα λαδιου μπορει να σε κανει ορατο και στα σκοταδια.Επισης σου φερνει πανω σου ο,τι ζωιφιο κυκλοφορει.
  8. Διαννοουμενος: Ολοι εχουμε συναντησει εναν τετοιο μπροστα μας.Ειναι εκεινος ο οποιος κουβαλαει παντα ενα βιβλιο τουλαχιστον μαζι του και μελεταει στη θαλασσα.Μερικες φορες κουβαλαει και ολοκληρη τη βιβλιοθηκη μαζι του,διψωντας για μαθηση,και καταβροχθιζει τις σελιδες τους επι τοπου!Τουλαχιστον δεν ενοχλουν τα παιδια.
  9. Τα σωματα: Να τα και τα ψωνακια μας τα οποια επιδικνυουν τα σωματικα τους χαρισματα και υπερηφανευονται για τα κορμια φετες που εχουν δημιουργησει,ιδρωνοντας στα γυμναστηρια και στις διατροφες.Προσωπικα το αγαπημενο μου χομπι στην παραλια ειναι να μετραει ποσες φετες εχει ο καθενας.Αλλα βρε παιδια μην τα δειχνετε ολα στη φορα και λυπηθειτε τους απλους-θνητους με τη μια και μοναδικη φετα!(και εγω μεσα!) Τα ψωνια συγχεονται με τους τυπους βαλε λαδι και ελα βραδυ επισης.
  10. Ρακετοφοροι: Βεβαιως βεβαιως δεν λειπει ποτε απο μια παραλια η ρακετα και αν τιμας τον εαυτο σου χρειαζεται να ξερεις το παιχνιδι της ρακετας -αλλιως παραγκωνιζεσαι απ'ολους-Το μεσημερακι λοιπον,ενω ο ηλιος βραζει (Μα τοτε βρισκετε βρε παιδια?Φουλ στην ακτινοβολια ειναι!) και η παραλια ειναι ασφυκτικα γεματη,κανουν την εμφανιση τους-οπτικοακουστικη-τα τακα τουκα! Αμε. Οι ρακετοφοροι παιρνουν θεση μπροστα και αρχιζουν τις βολες,αλλωτε με μισος,λες και ειναι επαγγελματιες ενα πραμα και του δινουν και καταλαβαινει και αλλωτε χαλαρα για να περασει η ωρα (εδω παιζουν και οι ασχετοι ή πρωταριδες). Και εδω παρουσιαζουν τις ικανοτητες τους στον κοσμακη,που ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ λιαζεται!
Αυτες λοιπον ηταν οι 10 κατηγοριες ανθρωπων και μη που κυκλοφορουν στις παραλιες το καλοκαιρι και τις ζωντανευουν με ευχαριστο ή δυσαρεστο τροπο.Το σιγουρο ειναι οτι ολοι περνανε καλα με τον δικο τους και μοναδικο τροπο και αυτο εχει σημασια αυτη την εποχη.

Υ.Γ Τωρα εσυ θα νομιζεις οτι εγω ανηκω στην κατηγορια των παρατηρητικων για να σου κανω τετοια αναλυση αλλα πιστεψε με,δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος,διοτι με ενοχλει να κανω αυτο που δεν θελω να μου κανουν!Τουλαχιστον οχι με προκλητικο τροπο!

Εσυ λοιπον σε ποια κατηγορια ανηκεις?

Αντε και καλα μαυρισματα! ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου